(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vitacitový koláč - vhodný pro oslavu
Potřebné ingredience
těsto : 2hrnky poloh.mouky, 1 hrnek cukru písek, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 250 ml šlehačky, 180 ml vody, 2 jablka ( oloupat, nastrouhat nahrubo)
náplň : 500 g tvarohu, 1 Heru, 200 g cukr písek
poleva : 750 ml vody, 1 citrónový nebo jahodový Vitacit( Frapecit, Pomík), 4 polévkové lžíce cukru, 2 sáčky vanilkového pudinku
Postup přípravy
Přísady na těsto důkladně promícháme a vylejeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, asi 30 minut.
Mezitím si ušleháme tvaroh se změklou Herou a cukrem. Směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý upečený základ.
Pak si připravíme polevu. Svař vodu, Vitacit, cukr a pudinkový prášek, stále míchej. Varem vznikne řídké "želé" průhledné konzistence jako želatina. Vař asi 1 min., sundej z plotny a opatrně rozetři na tvarohovou směs.
Dej vychladit do lednice. Až poleva ztuhne, krájej na kostky. Ještě lepší je koláč druhý den, když se proleží. Vynikající! Dobrou chuť.
Mezitím si ušleháme tvaroh se změklou Herou a cukrem. Směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý upečený základ.
Pak si připravíme polevu. Svař vodu, Vitacit, cukr a pudinkový prášek, stále míchej. Varem vznikne řídké "želé" průhledné konzistence jako želatina. Vař asi 1 min., sundej z plotny a opatrně rozetři na tvarohovou směs.
Dej vychladit do lednice. Až poleva ztuhne, krájej na kostky. Ještě lepší je koláč druhý den, když se proleží. Vynikající! Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
leontynkas
(upraveno)
14. 5. 2007, 20:58
Taky děláme tuhle mňamku, říkáme tomu Voroněž řezy a je to moc dobré.
noni
(upraveno)
16. 4. 2012, 17:41
@leontynkas
Ahoj Leni, já ho našla v časopise. Měli jsme zrovna takovou akci z holkama z práce. Tenhle koláč měl ohromnej úspěch. Bylo horko a on byl osvěžující. Máme ho rádi celá rodina. Mějte se krásně. Ivka
leni0323
(upraveno)
14. 5. 2007, 20:50
tak tenhle občas dělám , akorát bez jablek do těsta, je to vynikající a osvěžující
noni
(upraveno)
16. 4. 2012, 17:42
@leni0323